Подхранващ сапун за лице

Как да си направим подхранващ сапун за лице?

Подхранващ сапун за лице. Въпреки факта, че този сайт е посветен на производството на ръчно изработен сапун , понякога искате да се отдалечите от темата. Наскоро намерих рецепта за грижа за кожата на лицето, която много ми хареса.

Направих продукт за себе си, използвам го като подхранващ крем и сега го представям на вашата преценка.

Подхранващите барове за напукана кожа


Подхранващите барове са уникално лекарство за суха, напукана кожа и прекрасен подарък за тези, които обичате. Основната рецепта съдържа само три съставки, които се смесват лесно.

Ако можете да разтопите шоколад, можете да направите питателни барове!
За тази рецепта използваме запарка от цветя от невен, за които е известно, че имат лечебни свойства за кожата.

Подхранващ сапун за лице
Подхранващ сапун за лице

Можете да промените броя на плочките, като увеличите или намалите броя на съставките, както желаете, като запазите това съотношение: една част твърдо масло към една част пчелен восък към една част течно масло.

Подхранващ сапун за лице


Състав :
• 2 супени лъжици (30 g) масло от ший (или манго или какаово масло)
• 2 супени лъжици (30 г) пчелен восък
• 2 супени лъжици (30 g) невен, напоени с масло (как да направите това е описано по-долу);
• по избор: няколко капки етерично масло за аромат.

Стъпка номер 1


Стъпка 1 : Първо, трябва да влеете невен с масло, за да пренесете успокояващите свойства на невен върху кожата си във форма, която лесно може да бъде включена в хранителен бар. За целта напълнете топлоустойчив буркан от една четвърт до половината със сухи цветя от невен. Изсипете леко масло, като слънчоглед или авокадо, в бурканчето за цветя, така че маслото да ги покрие.


Покрийте и съхранявайте около четири седмици, като от време на време разклащате. Ако бързате, можете да поставите буркана в тенджера с достатъчно вода, за да надвиши нивото на маслото от невен и сместа от невен. Загрейте водата на умерен огън за около два часа.

Това ще помогне за ускоряване на процеса на инфузия. Когато маслото е готово, прецедете го и го съхранявайте на хладно и тъмно място. Срокът на годност на готовото масло е около една година. ( Коментар . От своя страна ще добавя, че направих запарката по бърз начин и изобщо не очаквах да е толкова наситена).

Стъпка 2 съберете съставките


Стъпка 2 : Комбинирайте масло от ший (или какаово масло), пчелен восък и масло от невен в малък топлоустойчив стъклен буркан. Поставете сместа на водна баня. Загрейте тенджера на умерен огън, докато топлината разтопи восъка и маслото. Прегрятата смес може да стане зърнеста, така че внимавайте, когато се топи.

След като сместа се разтопи, извадете буркана от водата. Ако искате да добавите етерично масло за аромат, направете го сега.

Стъпка 3 изсипете течната смес


Стъпка 3 : След разбъркване изсипете течната смес във формите. Можете да използвате форми за бонбони, силиконови форми за лед или други, които са гъвкави и незалепващи. Оставете плочките си да се втвърдят.

Те трябва да изскачат лесно, когато обърнете формата с главата надолу. Ако не искат да напуснат формата, опитайте да я поставите във фризера за няколко минути. Ако плочките изглеждат прекалено меки за вашия вкус, разтопете всичко с малко повече восък.

Съхранение и употреба на подхранващият сапун за лице


Съхранение и употреба. Съхранявайте хранителни плочки в малки бурканчета за подаръци или използвайте по-голям буркан, за да съхранявате няколко наведнъж. Не забравяйте да съхранявате готовите плочки далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина, тъй като те лесно могат да се стопят.

За да използвате, избършете сухата кожа с плочки. Топлината на кожата ви е достатъчна, за да разтопи плочките и да остави тънък слой подхранване след себе си. ( Коментар : Оставете го да действа 20-30 минути, след което изтрийте излишното с кърпичка). Използвайте толкова често, колкото е необходимо. Подхранващ сапун за лице.

Сподели с приятели

Similar Posts