Основен сапун

Как да си направим основен сапун?

Основен сапун. Основният сапун е сапун, който се „сварява“ от готова сапунена основа. Тази готова основа се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня или в микровълнова печка. След това добавете цвят и мирис по желание и изсипете получената смес в желаната форма. Следва опаковката и сервирането, представянето на сапуна.


Какво е сапунена основа?


Сапунената основа е също сапун, който се създава в мащабни индустрии с използване на масла и различни повърхностноактивни вещества. Тези повърхностноактивни вещества, разбира се, не са толкова агресивни, колкото във фабричния сапун.

Съдържа много глицерин, различни масла и добавки. Сапунената основа може да се използва веднага в чист вид, без допълнителни манипулации с нея.

Основен сапун
Основен сапун


Важното е, че е невъзможно да се контролира първоначалният състав на сапунената основа . Да, можете да добавите „естествени“ съставки, да обогатите състава. Но това няма да промени същността. Сапунената основа е полуфабрикат. Пълен контрол върху състава и свойствата на получения сапун е възможен само във втория случай, ако готвите „сапун от нулата“ .


Сапунената основа е различна: прозрачна, бяла, с различни добавки: мед, кремообразна, с масло от карите, маслини и др.

Как да си приготвим сапунена основа?


Между другото, в допълнение към традиционните основи „стопете и изсипете“, Stephenson Personal Care произвежда различни козметични и течни основи, с които лесно можете да направите шампоан, балсам, душ гел, крем за ръце или лице със собствените си ръце.
Козметични сапунени основи от английско производство.


Често запознаването със света на сапунството започва със сапун от основата. След това искам да повторя видяното и да направя сапун със собствените си ръце. Сапунена основа е идеална за тази задача.

Основен сапун


Това е условно завършен продукт, на който може да се придаде желаната форма, цвят и мирис. Основният принцип е „стопи и пълни“. Разтопете, основата до течно състояние, добавете желаните компоненти и изсипете сапунената смес във формата и изчакайте да се втвърди. След като бъде изваден, сапунът е готов.


Как да си направим сапун у дома?


Можете да си купите стартов комплект, който вече разполага с всички необходими компоненти за създаване и красива опаковка от 2-3 сапуна.
Можете да намерите всички съставки за приготвяне на сапун в специализирани магазини. Разнообразието от форми, аромати и цветове предоставя широки възможности.


Приготвянето на сапун от основа изисква основни предпазни мерки. Дори децата правят сапун от основата. Можете да научите това само в един майсторски клас, който няма да отнеме твърде много време.


Нюанси, техники, детайли, всичко това идва с опит. В интернет има много общности, където професионалните производители на сапуни споделят съвети и трикове. Освен това повечето магазини за сапуни се учат как да правят сапун, поддържат блогове, предоставят образователни материали и провеждат майсторски класове.

Луксозни ръчно направени сапуни


С времето приготвянето на сапун от основа или се превръща в хоби, или се превръща в ежедневна работа. Сапунената основа ви позволява да правите не просто сапун, а да създавате истински шедьоври .

Луксозни сапунени букети, вкусни торти и сладкиши, сапун с картинка и снимка, тематични комплекти за празници и тържества.
Основният сапун предлага широка гама от възможности за избор и безкрайни възможности за творческо изпълнение.

Сподели с приятели

Similar Posts