Антибактериален сапун

Защо битува мнението, че сапуна изсушава кожата ?

Защото индустриалния сапун наистина изсушава кожата ни! Но защо? Много просто глицерина, който се получава при осапуняване на маслата (обикновено при индустриалния сапун това са палмови масла, ако въобще има някакво полезно масло) бива извлечен за да се вложи в лосиони, които отново да ни бъдат продавани за да може кожата ни да се чувства  комфортно.

Много хора включително и аз преди, като се къпех със сапун от магазина ми се налагаше след душ задължително да нанасям крем.Това ми се е случвало дори и при някои душ гелове.

Добре е да знаем, че кожата ни се сменя на всеки две седмици и в различните сезони тя се нуждае от различни грижи. За това е добре да подбираме козметиката си според типа кожа и сезон.

При ръчно правения сапун глицерина остава вътре в него и за това той ще запази хидро-липидния слой на кожата ви.

Сапун за чувствителна кожа

Защо да използвам натурален, ръчно правен сапун ?

  • Знам какво слагам върху кожата си, само натурални растителни съставки
  • Подходящ е за вегани
  • Нулев отпадък, грижим се едновременно за природата и хората
  • Ръчно правения сапун има редица приложения (подхранва кожата, може да се използва вместо шампоан, душ гел, лосион, ароматизира дори гардероба и пази от молци, антибактериално действие, може да го използвате за дезинфекцияна четки и гребени и т.н)

Друг въпрос, който ми задавате: Защо домашния сапун не се пени толкова като шампоана например?

Отговора е, че няма изкуствени пенители, но не пяната мие обаче. Свикнали сме да виждаме прекалени много изкуствени неща, които сме ги приели за еталон. Домашния сапун се грижи за косата и кожата ви по един прекрасен начин.

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Ако темата за натуралната и безопасна козметика ви интересува повече, четете блога към сайта и се абонирайте за канала ми в ютуб Dami SVision.Всеки ден там те чака по едно ново видео.

Сподели с приятели

Similar Posts