коса

Как да дешифрираме състава на шампоана?

Какво има в шампоана ни?


Като правило съставът на шампоана върху бутилката е посочен в определена последователност. Колкото по-близо е една съставка до върха на списъка, толкова по-голяма е концентрацията му. Това е важно за хората, склонни към алергични реакции.
Основата на шампоана са различни сулфати, които са повърхностно активни вещества, известни като повърхностноактивни вещества.

Но сулфат сулфатът е различен. ТЕМ лауретсулфатът и TEA layril sulfate се считат за най-добри. Най-често се използват натриев лауретсулфат, който е по-мек и по-мек, и натриев лаурилсулфат, който е по-агресивен и може да предизвика алергии. Не се препоръчва да се купуват шампоани, които включват нискокачествен амониев лауретсулфат и амониев лаурилсулфат.

Какво да използваме шампоан или сапун за коса?


Заедно със сулфати към шампоаните се добавят меки повърхностноактивни вещества: динатриев кокоамфодиацетат, PEG-7 глицерилов кокоат, натриев кокоил саркозинат, динатриев алкилсулфосукцинат, глицерет-2 кокоат, кокамидопропил бетаин, кокамид DEA, кокамид MEA. Колкото по-голям е техният брой, толкова по-мек е шампоанът.
Като част от шампоана могат да се намерят кондициониращи силиконови добавки, които в името си имат думата „диметикон“. Те задържат влагата в косата, облекчават статичното електричество, предпазват косата от топлина, химични, механични ефекти.

Ако искаш косата ти да е блестяща от здраве, използвай твърд шампоан или наутален сапун.


Това е много добро, ако естествените добавки влизат в шампоан. Колагеновите, еластиновите и кератиновите молекули са способни да възстановят структурата на косата. Масло от жожоба, авокадо, репей, билки и пшеничен зародиш, рициново масло стимулира регенерацията на клетките, задържа влагата.

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Сподели с приятели

Similar Posts