защо да използвам домашен сапун

Единствената причина да използваш домашен сапун !

Ха, какво заглавие само? Защо пък единствена, и защо да имам причина да използвам домашен сапун? Ами да, оказа се, че трябва да имаш причина. Щото е много по лесно да използваме евтини заместители. Много обичам фразата: „Една и съща работа върши и това от 2лв и това от 5лв.“. Напълно те разбирам, защото и аз бях от тези хора.

Можем да по разсъждаваме по темата, и току виж съм те убедила в обратното. Не, не , нямам такова намерение. Пиша всичко това, за да имате избор и още по-точно информиран избор! Какво ли може да има в този от 1-2лв, като 100 гр. кокосово масло е 2лв, зехтина е още толкова, 100мл.масло от рицин което прави богата пяна е 4лв.Да не говорим за цвета и аромата. Ако са натурални те също вдигат цената.До тук сметката не излиза, ако наистина има тези съставки в сапуна за 1-2лв.Но както казват имаш избор да си вземеш имитиращ продукт или оригинал!

Единствената причина да използвам домашен сапун е състава му

Да, точно така.В него знам какво има и защо е там. Мога да избера сапуна си не само по миризмата му, а по свойствата и с какво може да ми бъде полезен освен измивните си свойства.

Нека ви задам един въпрос. По колко пъти на ден си миеш ръцете? А на седмица? А на месец? Замисляли ли сте се какво попада в организма ни? Скептиците веднага ще възразят.

Хайде стига да не го ям! Не забравяйте кожата е най-големият ни орган! Ще ви дам един малък пример никотиновите лепенки, да тези които се стремят да откажат пушачите от вредния навик, сещаш се нали?! Една малка лепенка с размер 5 на 6 см. Доставя на организма никотин в размер на 20 цигари. Дали нищо не попада в организма ни през кожата. Миейки си ръцете десетки пъти на ден, дали нищо не преминава в организма ни? Как мислиш? С какво си храним кожата и съответно тялото? И защо го правим?

Следващия път като се запътиш към банята се замисли твоята кожа на каква диета е –натурална, химична или просто не използвате измивно средство?

Повече по темата може да намериш във видеото. Ако искаш да използваш ръчно правен сапун може да се свържеш с мен от тук, за да го изберем правилно според типа кожа.

Ако мислиш че тази статия ще бъде полезна, сподели я с приятели. И не забравяй да се абонираш за канала ми. Всеки понеделник те очаква ново видео.

Сподели с приятели

Similar Posts