Какви добавки има в сапуна ми?

Сапуна може да бъде обогатен по много начини.Един от тях е като добавим допълнителни масла или билки. В тази статия ще разгледам какви добавки има в сапуна ми?Разнообразието е голямо, както се досещаш както при билките така и при маслата. Днес ще разгледаме какво има в един ръчно правен сапун, като ще класифицираме видовете добавки и тяхното предназначение

Естествени оцветители:

Такива могат да бъдат маслен извлек от билки, червено цвекло, кафе, мед, кисело или прясно мляко, канела куркума.Различни видове глина и хума, както и титаниев диоксид.Активен въглен, подходящ не само за оцветител но и за ексфолиант.Идеално почиства кожата, детоксикира и освежава.

Като говорим за добавки не мога да не спомена и ексфолиантите в сапуна, които спомагат за обновяване на кожата.Такива са солта, овесените ядки, финно смлени кайсиеви ядки, захар, маково семе и други.

Ароматите също са видове добавки към ръчно правения сапун.Тук също могат да бъдат разделени на групи.

Естествени аромати:

Такива са етеричните масла.Техния плюс е че са природосъобразни, могат дори да имат лечебен ефект. Като минус мога да отбележа тяхната трайност, по-малотрайни са.А както е известно масовия потребител избира сапуна си по аромата.Моята мисия е да покажа на хората, че натуралното е в пъти по добро и изгодно. Да дам информация на всеки, за да прецени какво хваща и слага всеки ден върху кожата си.

Изкуствени аромати:

Такива са ароматни масла, като тези с аромат на ягода, малина, портокал и т.н Схвана идеята, като тези в соковете, вътре няма и част от тази субстанция, но ухае прекрасно на продукта. Парфюмните композиции също са вид изкуствен аромат, защото се създават чрез парфюми и алкохоли които задържат аромата по-дълго.

Какви добавки има в сапуна ми?

Като добавка ще отбележа и водата която се разтваря със содата. Сега ще кажеш да бе каква е тази добавка- вода? Спокойно ще поясня:) Вместо вода тук може да се добави овесено , или друг вид ядково мляко.Аз често добавям мурсалски чай, или комбинация от зелен чай и шипка.Това отново е с цел подобряване качествата на сапуна и неговото декствие върху кожата ти.

Ако искаш такъв сапун може да поръчаш от тук или на тел 0893328985

Не забравяй да се абонираш за канала ми в ютуб, като натиснеш камбанката.

До сапунене!

Сподели с приятели

Similar Posts