|

Три причини да използваш безводна козметика

Какво е това безводна козметика и защо да я използвам? В тази статия ще ти дам 3 причини, заради които да използваш твърда козметика.
Първо да уточним какво е твърда или безводна козметика. Самото име подсказва без вода и твърда, но защо да я предпочетем пред останалата?

Ето ги и трите основни причини:

  • Икономична, защо смятам така. Може би ти се е случвало да сложиш малко повече шампоан на косата си, или повече душ-гел на тялото си. Еми с твърдия шампоан няма как да ти се случи. Освен това формулата на твърдия шампоан е доста концентрирана и с по-малко количество върши по-добра работа.

  • Пестиш място на рафта в банята. Предполагам, че и в твоята баня, както беше и в моята, е пълно с пластмасови опаковки от шампоан, душ-гел, скраб за тяло, маска за коса, балсам и т.н. За всичко това ми беше нужно място. Това сега съм го заменила с твърдата козметика, която представлява една барче натурален сапун с ексфолиант и един твърд шампоан.

  • Нулев отпадък- с твърдата и безводна козметика няма никакъв отпадък, дори и малките парченца сапун могат да се използват в кесия за баня, като душ-гел. С една дума не изхвърляте нищо. Моите сапуни и твърди шампоани са опаковани в торбичка, която може да използвате за малките парченца сапун.

    Ако предпочиташ видео формат, изгледай клипа.

Рецепта за твърд шампоан виж тук: https://www.youtube.com/watch?v=2au1c
Направи си сам прозрачен сапун. Как? Виж това видео https://youtu.be/KEhUEcTmKR8

Абонирай се за канала за още интересни видеа.

Сподели с приятели

Similar Posts