цветовете

Цветовете и психологията на сапуна

Или има ли значение цвета на сапуна?
Темата за цветовете и психологията на сапуна и аромата често е обсъждана в нашия малък магазин за сапуни. Виждаме този психологически експеримент, провеждан навсякъде! По-специално, в хранителния магазин. Често имахме сапуни, които бяха естествени, с изключение на оцветителя. И все пак естествените оцветители не се предлагаха във всеки цвят. И за съжаление хората са свикнали с цветни продукти и това се отнася и за сапуна.

Тъй като се опитваме да постигнем нашата възможно най-естествена линия за нашите продукти, решихме един ден да разделим калъпа от сапунена основа от овесена каша на две. Едната партида трябваше да бъде оцветена в оранжево, както обикновено, а другата да НЕ е оцветена, т.е. възможно най-естествена. Всичко е направено на този етап, целият сапун е в следи, добавени са овесените ядки и аромат, единственото, което остава е цветът. Едната тенджера сапунена основа получава оцветителя, а другата не. И двете се изсипват в техните бъдещи форми. Наистина мислим, че нашите естествени клиенти ще оценят това.

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Няколко седмици по-късно тези два сапуна са готови за магазина. Едната партида е етикетирана с обикновения етикет, а другата е с надпис „без добавен цвят“. Цветовете между тях не са толкова драматични, неоцветеният има лек оттенък от оранжевото етерично масло, а обикновеният е светло оранжев.

Тогава клиента ми казва, че цветната овесено-оранжевия сапун има по-силен аромат от естествената неоцветена версия. Информирам я, че и двете са от една и съща сапунена основа, но ние добавихме оцветената в единия калъп, като искахме да предложим и изцяло естествена неоцветена версия. Тя казва, миришейки отново на сапуните: „О, не, цветната лента определено има по-силен аромат“.

Как умът влияе върху сетивата?

Не бяхме подготвени за това в нашите естествени и цветни сапуни. Бяхме изумени от това как умът влияе върху сетивата – или обратното. Това се доказва допълнително от продължаващата популярност на цветното кюлче и неоцветеното кюлче, което се озовава в намаления кош за сапун!

Помислете за маркетинга и оцветителите в храната, защо го правят ? Психология и маркетинг на продажбите или?

Изследванията показват, че децата обичат основните цветове, а мъжете предпочитат по-тъмните цветове. Често нашите клиенти купуват сапун въз основа на цвета на банята си.

А вие от кой тип сте? Как избирате сапуна си?

Сподели с приятели

Similar Posts