Производство на ръчно изработен сапун

Какво е необходимо за производството на ръчно изработени сапуни?

Оборудване и материали за производство на ръчно изработен сапун. Намирането на съставките и оборудването за приготвяне на ръчно изработен сапун не е проблем. Приготвянето на сапун е доста популярен вид занаяти и в интернет има много специализирани магазини, където можете да си купите всичко необходимо.

За производството на сапун са необходими следните компоненти:

  • Сапунената основа е нещо, без което е невъзможно да се готви домашен сапун. Състои се от мастни киселини и глицерин. Обикновено се продава на тегло.
  • Към сапуна се добавят базови масла , за да не изсушава кожата и да не предизвиква дразнене. Базови масла: маслини, кокос, жожоба. Има и други видове – използването им зависи от вида домашен сапун, който планирате да направите.
Производство на ръчно изработен сапун
Производство на ръчно изработен сапун
  • Естерите се използват за аромат. Можете да ги купите в дрогериите или занаятчийските магазини.
  • Боите помагат за създаването на ярки и необичайни сапуни. По-добре е да изберете естествени багрила: можете да използвате отвари от билки и цветя, сухи растителни екстракти, различни подправки, козметични глини и др. Най-често се използва козметична глина.

Производство на ръчно изработен сапун

  • Пълнителите могат да бъдат меки gommage компоненти, измиващи добавки (смляно кафе, малинови семки, кайсиеви костилки и др.), Както и сухи цветя, като лавандула, и други добавки.
  • Ароматите са помощници за етеричните масла. Ароматите спомагат за подобряване на аромата на сапуна. Асортиментът на занаятчийския пазар ви позволява да закупите аромати с различни миризми.

  • Форми – както класически, правоъгълни, така и къдрави форми се използват при производството на сапун.
  • Необходима е везна, за да се посочи теглото на готовия блок от домашен сапун. В крайна сметка цената на продуктите зависи от този параметър. Не купувайте механични везни при никакви обстоятелства, тъй като те имат твърде голяма грешка.

Контейнерите ще ви бъдат полезни в процеса на производство на сапун. Саксии без емайл (за предпочитане неръждаема стомана), форми за водна баня, както и малки инструменти като ножове и рендета за сапунена основа, пипети, шпатули, мерителни чаши и др.

Сподели с приятели

Similar Posts