Сапун с мед и йогурд
|

История на първият ми успешен сапун по топъл метод

Време беше да се заема с новия ми сапун. Пред мен стоеше предизвикателството да го направя по топлия метод или ? Все още не знаех дали съм готова да поема този риск. Най-вероятно на теб не ти говори нищо, за това ще обясня накратко: По топлия метод сапуна минава термична обработка на водна баня.

Да се върнем назад

Преди години, когато се запалих по сапунджийството и реших да опитам да направя сапун по този метод. Беше голям екшън! Ама като ти казвам екшън имам предвид точно това. След него в къщи беше истински Армагедон ! Опита ми се оказа неуспешен, но не в това се състоеше драмата ми тогава. Почистването след него беше голямо приключение.

И за да придобиеш по-добра представа за какво говоря ще ти дам пример от ежедневието. Сега си представи, че си изкипял най-високо масленото прясно мляко на света. Щото маслата/мазнината от която се прави сапуна тръгна да си ходи и то без да ме предупреди J Грешката си беше моя, разбира се. След този случай не посмях да правя сапуни по този метод до днес.

В сегашно време

И ето ме претеглям маслата, съставките и се захващам за работа. Този път знам какво правя и ще бъде различно, надявам се. Всичките му съставки стават за хапване, без содата (много ясно), но тя е необходима, за да могат маслата да се осапунят и да придобият измивни свойства. С една дума да стане сапун от всичко това.

Сапун за чувствителна кожа

Защо да използвам натурален, ръчно правен сапун ?

  • Знам какво слагам върху кожата си, само натурални растителни съставки
  • Подходящ е за вегани
  • Нулев отпадък, грижим се едновременно за природата и хората
  • Ръчно правения сапун има редица приложения (подхранва кожата, може да се използва вместо шампоан, душ гел, лосион, ароматизира дори гардероба и пази от молци, антибактериално действие, може да го използвате за дезинфекцияна четки и гребени и т.н)

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

И понеже стана дълго ще спомена направо с какво го обогатих. Какво е пък значи това „обогатих“ ? Това са продуктите, които съм добавила след като осапуняването е приключило. Накратко: може да си сигурен, че тези неща са там в натуралния им вид.

Сложих истински мед от пчелина на сестра ми. Благодаря ти систър. Вместо вода добавих мурсалски чай, повече за него може да разгледаш от тук.
Домашно мляко йогурт и активен въглен за да има лек ексфолиращ и детоксикиращ ефект. Да не забравяме и маслото от кайсиеви ядки, което добавих накрая. А за аромат сложих етерично масло от портокал.

Прииска ти се да си го хапнеш нали? Не забравяй, че кожата ти е най-големият орган ! Тя също има нужда от храна. Може да видиш точните съставки от тук

Сподели с приятели

Similar Posts