домашен сапун
|

Натурална грижа за косата с домашен сапун

КАК Е ПРАВИЛНО ДА СЕ ИЗМИВА КОСАТА, ЗА ДА ИЗБЕГНЕМ КОСОПАД, НАЧУПВАНЕ И ПРЕСУШАВАНЕТО И ?

Вероятно никой не оспорва факта, че външния вид на всяка жена в много отношения зависи от състоянието на косата. Дамите могат да бъдат облечени стилно, но ако косата не е красива и здрава, общото впечатление не може да бъде добро.

За да поддържа косата си в добро състояние нежния пол внимателно подбира продуктите за третиране и измиване, а понякога се инвестират доста средства в различни козметични манипулации.
Тези усилия обаче не винаги се увенчават с успех и това се дължи главно на факта, че много жени не измиват косата си правилно.
Ще си кажете, каква толкова може да бъде връзката с измиването на косата, като неговата цел е да отмие от скалпа и косъма натрупания себум и мръсотия, със здравия външен вид на косата.
В действителност използването на шампоан, който не е подходящ най-често е основната причина за сухата коса, мазните корени, чупливи и цъфтящи краища, бавен растеж и загубата на коса.
За това е толкова важно да използвате правилния домашен сапун.

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

И ТАКА, КАК И С КАКВО ДА СЕ ИЗМИВА КОСАТА, КОЛКО ЧЕСТО И КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ПРЕДИ И СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

Всичко това ще научите в следващата статия! Споровете за това колко често трябва да се мие косата са от дълго време.
Някой експерти смятат, че колкото по-рядко се мие косата, толкова по-бавно ще се замърсява, а честото миене може значително да ускори омазняването в корените и сухотата по дължината.
Други твърдят, че ако се увеличи прекалено много периода между измиванията е възможно да се провокират дерматологични проблеми, тъй като себума се смесва с мъртвите клетки и праха, а това е плодородна почва за развитие на патогенни микроорганизми.
А трети твърдят, че косата трябва да се измива, когато е необходимо, като се избягват силно замърсени райони, от които косата става мазна и губи блясъка си.

Вие как мислите?

Още интересни материали за правилнта поддръжка и грижа за косата може да откриеш в блога тук: https://daminaturals.eu/grija-za-kosata/

Съвети за мазна коса тук

Сподели с приятели

Similar Posts