Приходи от производството на ръчно изработен сапун

Помещението е необходимо за приготвяне на сапун


Приходи от производството на ръчно изработен сапун. Приготвянето на сапун е един от онези бизнеси, които могат да се организират у дома. Просто трябва да имате оборудвано работно място. Но в собствената ви кухня има достатъчно място за приготвяне на малки партиди. Когато увеличавате производството, по-добре помислете за отделна стая.

Инвестиция в ръчно направени сапуни


За да започнете, имате нужда от минимална инвестиция. Можете да започнете с 1-2 хиляди лева – това ще бъде достатъчно за закупуване на консумативи и реклама на стоките. Но ако се интересувате от развитие, тогава сумата ще нарасне до 5-10 хиляди лева.

Приходи от производството на ръчно изработен сапун
Приходи от производството на ръчно изработен сапун

Тези средства ще бъдат използвани за създаване на уникални опаковки, маркетинг, активна реклама и широка гама от продукти.

Отговорът на този въпрос зависи от няколко фактора:

Къде правите сапуна ?

Наемането на помещения значително увеличава себестойността, така че повечето хора започват с домашно производство.

Колко ръчно изработен сапун произвеждате? Зависи от това какви обеми закупувате суровини. Покупките на едро (които могат да се извършват заедно с други производители на сапун) са много по-евтини.

Приходи от производството на ръчно изработен сапун

Колко е продажбата. По-рано разбрахме, че самият процес на продажба струва пари. Продажба във вашия магазин – разходи за наем и заплата за продавача; търговията през сайта е цената на неговото създаване и хостинг.

Размерът на допълнителните разходи , които споменахме при изчисляване на разходите.

Колко хора участват в производството на ръчно изработен сапун ?

Максимална производителност. Няма да продавате повече сапун, отколкото можете да произведете. Когато работите сами и дори у дома, тогава производството е ограничено.

Колко ръчно изработен сапун продавате? Ясно е, че трябва да се стремите към 100% продажби на продукти. Но в действителност не винаги е възможно да продаде всичко, което е направил. Остатъчните продукти могат да се продават като част от промоции или да се използват като бонус при закупуване на определена сума.

Какво продаваш освен ръчно направени сапуни?

Придружаващите продукти могат да направят чудеса и да удвоят приходите ви. Те се използват за поддържане на импулсно или пасивно търсене. Например човек дойде на вашия уебсайт, за да купи домашен сапун, но видя етерични масла, вани и козметични любопитни факти в продажба – и купи някои от тях.

Освен това има така наречените „генератори на печалба“ – стоки с висок марж. Един от тези продукти във вашата област са топки за баня (бомби).

Сподели с приятели

Similar Posts