натурална грижа за коса

Колко често да си мием косата с домашен сапун?

Еднозначен отговор на въпроса, колко често трябва да се измива косата не съществува, така че графика за провеждане на тази процедура е индивидуален, като се фокусирате върху следните фактори:

Вид на косата: хората притежаващи мазни коси трябва да мият косата си през ден или два. Нормалната коса трябва да се измива един или два пъти седмично, а сухата един път. Ако сухата коса се мие твърде често има опасност да се пресуши още повече.

Дължина на косата: късите коси се налага да се измиват по-често, тъй като те бързо губят обем. А за дългите коси честотата на хигиенните процедури се определя в зависимост от техния вид и общото им състояние от един до три пъти седмично.

Тънка, накъдрена или рядка коса: не трябва да се мие повече от един или два пъти седмично, тъй като при прекомерно третиране с химически компоненти, влизащи в състава на течните шампоани, те се пресушават допълнително, изтъняват и се ускорява косопада. Използвайте ръчно изработен домашен сапун за нуждите на вашата коса.

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Сезонна зависимост: до голяма степен за честотата на измиване определящ фактор е сезона. Например, през зимата в следствие на носенето на топли шапки и качулки и повишената влажност на въздуха, косата бързо се замърсява и се омазнява в корените, затова се препоръчва измиване два-три пъти в седмицата. Същото се отнася и за летния период, когато косата е изложена постоянно на ултравиолетовите лъчи, солената морска вода и съответно се нуждае от често измиване и хидратация.

Диета: хората, чието дневно меню включва голямо количество мазнини и въглехидрати, често страдат от прекомерно омазняване на косата и възниква необходимост от по-често миене. Тези, които се придържат към нискокалорийна диета могат да си мият косата един път в седмицата.

Често използване на стайлинг продукти: ако редовно използвате средства за оформяне на косата, при вас възниква необходимостта от ежедневно измиване. Не трябва да се допуска пяната и лаковете да запушат порите на скалпа, в противен случай ще бъде нарушено клетъчното дишане, което от своя страна, ще доведе до появата на различни дерматологични раздразнения. Може да използвате натурални стилизиращи продукти, като например гел от ленено семе.

Трябва да се отбележи, че изброените съвети са общи, така че да се определи честотата на хигиенните процедури за всеки отделен човек е трудно. Трябва да се вземат предвид не само основните фактори, но и индивидуалните особености на организма, а също и условията на заобикалящата ни среда и степента на физическа активност.

Не по-малко важен аспект при избора на измивно средство за коса е неговия състав. За никого не е тайна, че повечето шампоани са богати на химически компоненти, които не влияят по най-добрия начин на здравето на косата. Така, че е за предпочитане да изберете за своята коса продукт с изцяло натурален състав. Разгледай тук

При избора на подходяща козметика, трябва да се обърне внимание на факта, че косата с течение на времето се пристрастява към определени съставки, в резултат на което ефективността им значително намалява.

Сподели с приятели

Similar Posts