|

Ползите от зехтина

Започваме рубрика в която ще ви разкажа за ползите от всяка една съставка, която влагам в ръчно приготвените ми сапуни.Така ще знаете с какво си миете тялото и с какво храните кожата си всекидневно. Тук ще намерите и други приложения на маслата.

Знаете ли, че в древния свят зехтинът е бил наричан популярно „течно злато“? 
А знаете ли, че тази съставка може да се използва и за подобряване здравето на кожата ви?

В зехтина има нещо повече от това просто да бъде специална кухненска съставка. Тук ще говоря за 2 вида зехтин, които влагаме в сапуните. Екстра вържин и помаче. Ще обясня разликата между двата

 1. Екстра върджин зехтин – Произведено чрез студено пресоване на маслинови плодове, това масло се счита за най-доброто за нашето тяло. Но имайте предвид, че не всеки може да си позволи да използва екстра върджин масло поради високата му цена.
 2. Помаче- извлечен от маслиново кюспе чрез разтворители подобно на олиото с което готвим. Изключително подходящо за сапун, сгъстява се доста по бързо  от екстравържин и зреенето му е по-малко като период.

Ползи за косата-поддържа косата здрава, може да се използва като маска преди измиване на косата. За по-добър ефект препоръчвам твърд шампоан с или без боров катран, но с високо съдържание на зехтин. Разгледай и вземи от тук.

Сапун за чувствителна кожа

Защо да използвам натурален, ръчно правен сапун ?

 • Знам какво слагам върху кожата си, само натурални растителни съставки
 • Подходящ е за вегани
 • Нулев отпадък, грижим се едновременно за природата и хората
 • Ръчно правения сапун има редица приложения (подхранва кожата, може да се използва вместо шампоан, душ гел, лосион, ароматизира дори гардероба и пази от молци, антибактериално действие, може да го използвате за дезинфекцияна четки и гребени и т.н)

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Подобрява здравето на кожата

Всичко, което искаме, е блестяща кожа. Без значение колко кремове има на вашия рафт, за бързо решение винаги посягаме към плодова каша или екстракт от зеленчуков сок.

Как може зехтинът да помогне?

Зехтинът съдържа витамин Е, който подобрява здравето на кожата, като лекува възпаления, акне и предпазва кожата от сериозни заболявания като псориазис и рак на кожата

Медът действа като овлажнител, докато киселото мляко върши работата на нежен ексфолиант, като по този начин подобрява здравето на кожата.

От какво имаш нужда

 • 1/3 чаша кисело мляко
 • ¼ чаша мед
 • 2 чаени лъжички зехтин

Какво трябва да направите

 1. Смесете добре съставките, докато получите гъст разтвор.
 2. Нанесете тази смес върху лицето си и го оставете да действа около 20 минути.
 3. Измийте го с хладка вода.

Можете да го правите  веднъж седмично. А къпането с ръчно правен сапун може да го правите ежедневно. Избери си подходящо барче от тук

Помага за премахване на грима, има свойства против стареене, като скраб за устни, лекува напукани пети, списъка е почти неизчерпаем.

Сподели с приятели

Similar Posts