етикет
|

Чети етикета…

Знаем ли какво има в сапуна ни?

Обичам да чета етикети на храната, която купувам не е по-различно и с продукти, които слагам на тялото си. Както се оказва, сапунът който се продава в магазините, всъщност не е сапун. Това е препарат. Погледнете внимателно и ще откриете блокчета за красота и хидратиращи барове. Компаниите не могат да се отнасят към продуктите си като сапун, освен ако всъщност не е натурален сапун.

Чети етикета или

Има ли смисъл да четем?

Естественият сапун е резултат от химична реакция между вода, луга (натриев хидроксид), мазнини и масла. Този процес (сапонификация) създава сапун и глицерин. Глицеринът е отличен за вашата кожа! Глицеринът привлича влагата в кожата ви и оставя кожата ви мека и овлажнена! Знаете ли, че търговските ′′ сапуни ′′ премахват глицерина от крайния продукт? Изваждат го и го слагат в неща като лосион – които със сигурност ще трябва да купите, тъй като кожата ви ще бъде толкова суха и скърцащо чиста от използването на техния ′′ сапун.“

Чети етикета

Едно нещо, което най-много обичам в правенето на собствените си сапуни е, че знам ТОЧНО какво се случва в него. Избирам мазнините, маслата и всичко останало.

И ти също можеш да избереш какво да има в твоя сапун…

Сподели с приятели

Similar Posts