|

Шампоан от коприва

Твърд шампоан, на всичкото отгоре с коприва! Защо ми е?

Есента чука на вратата. С това обаче идват  някой проблеми. Спокойно това няма да е поредната статия за вирусите, които дебнат от всякъде. Есента я свързваме не само с падането и пожълтяването на листата, а и с падането на косата. Обновява ли се, не знаем. Но това което знаем със сигурност е, че усещаме че става по-рядка, чуплива (в лошия смисъл на думата) и тънка.

До тук добре дефинирахме проблема. Ами решението?

Аз намерих своето решение в лицето на шампоана от коприва. И тук ще те разочаровам.Не става дума за този от едно време, ако си над 40 години се сещаш един зелен (че какъв да е друг като е от коприва:-) доста рядък. Тук става дума отново за твърд шампоан с истинска коприва.

Не се тревожи, тя е предварително изсушена и може само да подпомогне процеса на възстановяване на скалпа и косъма. Подходящ е за всички типове коса и особенно за тези с мазна или суха коса.

Какво ще използваме за шампоана :

Кокосово масло-добавя твърдост, мехурчета и кондициониращи свойства на вашия шампоан

Зехтин-маслото от маслини е познато на всички със своите полезни свойства върху косъма.Чували сме не една и две маски за коса с активното му участие.

Рициново масло-прави невероятна пяна, с това допълва за приятното изживяване в банята.А и ефекта върху косата не е за пренебрегване.

Масло от шеа– добавя кремообразна текстура на шампоана

Масло от бадем– дава витамин Е на косата, знаете че често се добавя в ампули или маски за коса

Разбира се в главната роля изсушена коприва, или чай от прясна.Тук използвам не само отварата, а и листата от сварената коприва. Етерично масло от розмарин, така известно с полезните си свойства за бърз разстеж и лъскава коса. Може да реши проблема с пърхута.

Най-хубавото е, че действието му е като на маска. Разликата е, че не се налага да чакаш да подейства и след това да отмиеш. Чисто и просто си вземаш един релаксиращ душ и си готова.

Ако желаеш такъв твърд шампоан – пиши ми, правя го само по поръчка!

Може да разгледаш и другите ръчно изработени сапуни тук.
Да предупредя, че в момента има по 1-2 бр. от вид. Тези, които са изчерпани са отбелязани.

Сподели с приятели

Similar Posts