cena
|

От какво зависи цената на ръчно изработения сапун?

Много хора се интересуват на първо място от цената на сапуна. Напълно ги разбирам и аз бях така.  Винаги ме интересуваше цената, но това което забравяме в цялата схема е, че всяко нещо си има цена. Какво искам да кажа. Всичко се плаща, дори и за това което си мислим, че не го правим, плащаме много повече.

Ще дам пример, за да стане по-ясно. За нещата, които си мислим че не плащаме, ние всъщност заплащаме с времето си, личната ангажираност, или пък друг момент е когато вземем мерки за определен проблем навреме ние предотвратяваме решаването му в бъдеще, когато това ще струва повече пари, а и не само-нерви, пропуснати ползи, тревоги и т.н

Как се формира цената на домашно изработения сапун?

На първо място е важна суровината-не веднъж съм казвала, че ползваш ли лоша суровина, крайния продукт също няма да е качествен.

На второ място-свързаните продукти-допълващите например етерични масла, аромати, ексфолианти, добавки към сапуна, опаковка и т.н разбираш какво имам предвид

На трето– вида труд- ръчно или машинно производство. Тук ще добавя и времето което е нужно за изработване на единица продукт

На четвърто място-цена за дистрибуция и реклама, популяризиране на продукта

На пето място –време на зреене. Знаете, че на ръчно направения сапун са му необходими 4-6 седмици в които да си „почива“.

И така нататък… сами разбирате, че е доста различно да произвеждаш и продаваш традиционен сапун-сещай се този дето е в магазина, и ръчно изработен сапун. Няма как да е на една цена!

Ако и ти искаш да знаеш с какво си храниш кожата, мини от тук и разгледай наличните бутикови сапуни, които са подходящи за теб и семейството ти.

Сапун за чувствителна кожа

Защо да използвам натурален, ръчно правен сапун ?

  • Знам какво слагам върху кожата си, само натурални растителни съставки
  • Подходящ е за вегани
  • Нулев отпадък, грижим се едновременно за природата и хората
  • Ръчно правения сапун има редица приложения (подхранва кожата, може да се използва вместо шампоан, душ гел, лосион, ароматизира дори гардероба и пази от молци, антибактериално действие, може да го използвате за дезинфекцияна четки и гребени и т.н)

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Сподели с приятели

Similar Posts