по кой си падат комарите

По какви хора си падат комарите?

И най-прекрасната почивка или забавление на открито могат да бъдат съсипани от нахалните комари. А за алергичните и децата това означава обриви , силни сърбежи, възпаления, безсънни нощи.

Животът е несправедлив във всички свои аспекти и сезонът на комарите пристига с поредното доказателство за това. Защо продължава да има едни хора, на които непрекъснато им се разминават ухапванията, докато други са обречени на вечно ръкомахане и неистов сърбеж. ЗАЩО? Сега е момента да отговорим кого предпочитат комарите?

Знаете приказката по дрехите посрещат– и тук важи ! Комарите предпочитат по-тъмните цветове, като черно, червено, кафяво. Защо ли? Защото те ви правят по-видими на хоризонта, особено за комари, които летят по-ниско заради въздушните течения. Друго обяснение, е че тъмните дрехи привличат и поглъщат светлината и повишават телесната ни температура.
Втори впечатления – взаимоотношенията между комари и хора са както между хора и хора. Фактът, че един комар е бил привлечен от вас отдалеч не означава, че същият ще ви се хвърли на врата, когато наближи. Определящи са онези химикали и миризми които предпочита.

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Телесни течности, телесни химикали и миризми
Потите ли се? Със сигурност, иначе щяхте да прегряватеJ Въпроса е какви миризми отделяте? Това зависи от храната, например комарите предпочитат млечната киселина. Ето защо хората консумиращи млечни продукти са предпочитани. Спортистите също са застрашени, защото те се потят повече, тяхната телесна температура е по-висока. При бременните ситуацията е същата. Особено в областта на корема.

Комарите си падат и по количеството отделен въглероден диоксид. Спортуващите и хората с наднормено тегло отделят повече въглероден диоксид. Бременните издишат 21% повече въглероден диоксид. За тях спасението от комари е сапуна с естествен репелент виж състава от  тук.

Ухаеш ми на нулева– ДА за комарите има значение кръвната група! Около 89% от хората излъчват информация за кръвната си група, която е доловима от комарите. Най-вкусната кръвна група за комарите е нулева. Хората с кръвна група АВ и А са по-малко уязвими.

Пиенето на газирани напитки- дори да сте изпили само една бутилка газирана напитка, комарите вече са ви сканирали на хоризонта. Фенове на бирата- пазете се!

Как да се спасите?

  • Комарите мразят жълтия цвят. Не знам пижама с жълт цвят дали ще помогне, но може да опитате.
  • Ако сте навън сред полето, носете/наберете си маргаритки.
  • Тези гадинки мразят миризмата на домати. Може да се защитите, като посадите на балкона домати.
  • Етерични масла –евкалипт, карамфил. Натурален репелент е и маслото от нийм.
  • Най-лесния за мен начин е чрез сапун съдържащ натурален репелент. Така хем няма да се налага да търчиш след детето и да го мажеш, хем ще се чувстваш освежен. Може да закупиш от тук
Сподели с приятели

Similar Posts