Ръчно изработени сапуни Бургас

Студен меден сапун от нулата

Ръчно изработени сапуни Бургас. Това е не само полезен нежен сапун, който подхранва добре кожата ви, но и сапун с очарователен меден аромат , благодарение на добавянето на етерично масло от мед. За оригинален външен вид използваме обвивка с мехурчета, за да подражаваме на пчелни пити. За да направите меден сапун от нулата по студен начин


Ще имаш нужда:
• 50 гр. – Арганово масло (5%)
• 50 гр. – рициново масло (5%)
• 200 гр. – кокосово масло (20%)
• 297 гр. – зехтин (30%)
• 200 гр. – Палмово масло (20%)
• 200 гр. – Слънчогледово олио (20%)
• 136 гр. – натриев хидроксид (алкален)
• 311 гр. – дестилирана вода
• 65 гр. – ароматно масло от мед
• 1 супена лъжица мед

Ръчно изработени сапуни Бургас
Ръчно изработени сапуни Бургас


Стъпка по стъпка рецепта за меден сапун от нулата по студен начин


Първо, подгответе всичко необходимо, за да се съобразите с мерките за безопасност при работа с алкали: очила, защитни ръкавици, халат, всички необходими прибори. Сега пригответе сапунерката. За целта поставете балонното фолио на дъното на матрицата с изпъкнала текстура нагоре.

Охладете водата, след това бавно и внимателно добавете алкалите към водата, докато тя се разтвори напълно, докато водата стане бистра. Оставете сместа да се охлади.

Ръчно изработени сапуни Бургас рецепти

Комбинирайте арганово масло, рициново масло, кокосово масло, зехтин, палмово масло и слънчогледово масло, поставете маслата на водна баня и оставете сместа да стане гладка. Доведете алкалите и маслата до същата температура от 35-40 градуса и изсипете алкалите в маслата. Разбъркайте сместа, докато се появи лека следа.

Добавете мед към сместа, когато се охлади до 35 градуса. Ако искате по-твърд сапун, добавете натриев лактат към охладената луга. За 1 кг масла добавете 1 супена лъжица натриев лактат. За тази рецепта ще ви трябват около 2 чаени лъжички.

Цена за ръчно изработени сапуни Бургас

След като стигнете до фината следа, добавете мед. За пълно и равномерно разтваряне на меда в масата, смесете всичко с пасатор.

Добавете ароматно масло от мед към сапуна си и отново разбъркайте с пасатор, докато всички съставки се смесят напълно.

Продължете да бъркате сапуна си с блендер на средна степен.

Изсипете получената смес в подготвената форма, почукайте формата няколко пъти по повърхността, за да премахнете мехурчета, и изгладете повърхността на сапуна с шпатула. Веднага след изливането поставете сапуна във фризера или хладилника за 3 до 24 часа. Този метод на охлаждане предотвратява прегряването на меда и обезцветява сапуна.

Натурален сапун в Бургас

Ако искате да оставите сапуна да премине през гелната фаза, можете да пропуснете тази стъпка. В продължение на две седмици не изваждайте сапуна от формата им, оставете го да се втвърди.

След това извадете сапуна от формата, отстранете мехурчетата и ги нарежете на пръчици. Този сапун отлежава за 4 до 6 седмици.
Резултат
Крайният резултат е много деликатен, ароматен сапун с фини медени нотки. Рициновото масло ще направи пяната в изобилие, а медът ще даде на сапуна лечебни свойства.

Може да поръчате от тук, или да получите безплатна консултация кой продукт е най-полезен за вашата кожа на телефон 0893 328 985

Сподели с приятели

Similar Posts