Как се прави домашен сапун?

Какви инструменти са необходими за направата на ръчно направен домашен сапун?

В тази статия ще разгледаме как се прави домашен сапун? Какви нужни инструменти и посуди ще са необходими?

 1. Топлоустойчиви съдове с чучур, които могат да се нагряват в микровълнова фурна или на водна баня.
 2. Силиконови 2D и 3D форми за сапун.
 3. Алкохол за смазване на повърхността на матриците и за по-добро свързване на сапунени слоеве. Алкохолът трябва да се съхранява в пулверизатор с обем 30–150 ml.
 4. Стъклени или дървени пръчки за смесване на сапунената основа.
 5. Термометър за течности.
  Какво да купя:
  • Стъклена мерителна чаша →
  • Стъклена мерителна чашка с дръжка →
  • Мерителна чаша от неръждаема стомана с дръжка →
  • Силиконови форми за сапун →
  • Цифров термометър →
  • Спрей бутилка →

Как се прави домашен сапун?

Стъпка 1
Пригответе предварително всички необходими съставки: багрила, масла, пълнители и т.н. Нарежете сапунената основа на малки кубчета и разтопете на водна баня. Уверете се, че температурата на основата не се повишава над 60 ° C. В противен случай в сапуна ще се образуват мехурчета и качеството му ще се влоши.

Как се прави домашен сапун?
Как се прави домашен сапун?Стъпка 2
Когато основата се разтопи напълно, добавете към нея всяко базово масло, цвят и една чаена лъжичка пълнител, като смляно кафе . В този случай кафето ще действа като багрило и ще придаде на продукта дълбок шоколадов нюанс.


Стъпка 3
Изсипете масата във форма, след като я поръсите с алкохол от спрей. Ако работите с няколко слоя, тогава, когато изливате нов, не забравяйте да напръскате предишния с алкохол и леко да надраскате повърхността му за по-добро сцепление на слоевете. Повърхността на сапуна може да бъде украсена с цели кафе на зърна.Стъпка 4
Поставете формата за 2 часа на хладно място (никога във фризера!). След това извадете сапуна от формата, като го потопите в гореща вода за няколко минути и го поставите на хартия, за да изсъхне за 1-2 дни. Съхранявайте приготвения сапун в дишаща опаковка. Например в хранителен филм.

Сподели с приятели

Similar Posts