|

Как да си направите захарен ексфолиант

Как сами в къщи с подръчни средства да си направите захарен ексфолиант за тяло и устни? Защо ви е ексфолиант? Ако ползвате от сапуните ми с ексфолиращи частици може да не се занимавате с направата на допълнителен ексфолиант, но ако сте свикнали да използвате такъв, то по-добре го заменете с натурален. Може да използвате следната рецепта

Много е лесно и ефикасно, за това реших да споделя с вас рецептата. Нужните продукти се намират във всяка кухня. Да започваме.

Трябва ви бурканче или опаковка от използвана маска или крем за тяло. В него изсипвате до половината с кафява захар. След това слагате масла каквито имате, ако не просто зехтин. Важна съставка е и натурален мед, добре е да е течен, ако не е то го разтопете на водна баня. Нужното количество е половин чаена лъжичка мед. И последната съставка е канела, ако не ви допада заменете я с кафе.

Сега ще обясня и защо се използват именно тези продукти:

Кафява захар, а не бяла защото тя ексфолира по-добре. Ако нямате може да я замените и с бяла.

Зехтин или други масла каквито ви се намират. Например масло от гроздови семки, бадемово масло или масло от кайсиеви ядки. Идеята е те да подхранят кожата ви.

Меда се слага поради същата причина- с цел подхранване, мисля че и добре ще ексфолира

Канела-тя подобрява кръвообращението и предпазва от появата на целулит. Ако имате разширени вени също ще им се отрази добре използването на канела в ексфолианта ви.

Това е накратко. Ако предпочитате да гледате и слушате, в това видео казвам рецептата за вълшебния ексфолиант за тяло и устни.

Не забравяй да се абонираш за канала ми. Всеки понеделник те очаква ново видео

Сподели с приятели

Similar Posts