Натурален сапун

13 тайни при изработване на натурален сапун

Днес ще ти разкрия 13 тайни при правене на домашен натурален сапун.Ако ги вземеш и проложиш ти гарантирам качествен сапун.Това са и някои от допусканите грешки, който ти може да избегнеш правейки натурален сапун в къщи. Да започваме

Тайна номер 1 Пригответе абсолютно всички съставки, особено ако е добавка. Едва ли бихте забравили основна съставка като масло или сода.Без тях няма сапун:)

Тайна номер 2 Добавяйте пчелен восък, така ще избегнете калциране на содата. А повярвайте ми едва ли искате точно това.Но не прекалявайте с пчелния восък, защото сапуна става твърд, но не толкова качествен.

Тайна номер 3 Смесете прахообразните състаки с базово масло (да не вземе да го направиш с етерично ейй…) вместо с глицерин или вода.Така миката, естествен оцветител, слюда се разтваря по лесно и се избяхва образуването на бучки.Които стоят кофти в сапуна.Погрижи се това да не се случи, като може да разбъркаш с мини пасатор или тел.

Тайна номер 4 Използвайте съдовете само за правене на сапун.Знаеш, че в процеса освен хранителни масла има и сода която се изпарява в процеса на зреене на сапуна, но… Съдовете не използвайте за хрантелни цели.

Тайна номер 5 Смесете лугата (сода с вода) предварително, за да може тя да изтине междувременно докато приготвяте и разтапяте маслата.Така няма да ви се налага да чакате твърде много за да се изравнят температурите.

Тайна номер 6 Използвай сапунения калкулатор преди да забъркаш маслата, за да няма изненадани след това от резултата.Какво имам предвид, за да няма риск от изхвърляне на маслата, това може да се случи ако содата не е достатъчна за да осапуни.Има и други варианти за грешка, за това просто се довери на сапунения калкулатор.

Тайна номер 7 Използвайте отделна дъска за рязане на готовия сапун.Тя ще бъде само с тази цел.Не я използвайте за др цели.Може предварително да разграфите.Така рязането ще бъде по-лесно и точно.

Тайна номер 8 Винаги имайте по ръка оцет и тампон или памук, за да мове ако има инцидент, пръсне сода да реагирате мигновенно.Содата както знаем е опасен елемент, но тя се неутрализра с киселина.Водата няма да бъде толкова ефективна като оцета

Тайна номер 9 Разтворете меда така по-лесно се разтваря в сапуна.Може да добавяте и захар, така ще имате по-богата пяна.А солта се слага за да е по твърд.Освен това помага за задравяване на малки ранички по кожата.

Сапун за чувствителна кожа

Защо да използвам натурален, ръчно правен сапун ?

  • Знам какво слагам върху кожата си, само натурални растителни съставки
  • Подходящ е за вегани
  • Нулев отпадък, грижим се едновременно за природата и хората
  • Ръчно правения сапун има редица приложения (подхранва кожата, може да се използва вместо шампоан, душ гел, лосион, ароматизира дори гардероба и пази от молци, антибактериално действие, може да го използвате за дезинфекцияна четки и гребени и т.н)

Хайде да изберем заедно, твоя натурален сапун. Разгледай
от тук или ми се обади тел. 0893328985.

Тайна номер 10 Случвало ли ви се е, като правите сапун, след това да не може да измиете посудата в която сте го бъркали.Разбира се, все пак правим сапуна от масла. Оставете за няколко дни да се осапуни. Да точно така не измивай веднага след употреба.Когато сапуна който е останал по съдовете се осапуни с него ще може да измиеш дори останалите съдове в кухнята.

Тайна номер 11 Изсипвайте сапуна предимно в силиконови форми.Така по-лесно се изваждат и измиват.Освен това има чудесни форми които са подходящи за сапун.

Тайна номер 12 Подушете кафе преди да сложите още етерично масло. Това се прави с цел да неутрализираш миризмите които са вече в носа ти.И добави ще етерично масло, защото лугата има свойството да изяжда част от аромата.

Тайна номер 13 Не забравяй да се забавляваш.Това е един прекрасен процес който носи удоволствие и полза за кожата ти!

Ако смяташ, че тази статия може да бъде полезна и на друг, чувствай се свободна да я споделиш:) И не забравяй да се абонираш за канала ми в ютуб.Всяка седмица те очаква по едно ново видео.

Сподели с приятели

Similar Posts